На 02 август 2019 година (петък) от 11.00 часа в залата

...
На 02 август 2019 година (петък) от 11.00 часа в залата
Коментари Харесай

Обществено обсъждане ще реши да се строят ли социални жилища във Варна

На 02 август 2019 година (петък) от 11.00 часа в залата на Младежки дом - Варна ще се организира публично разискване по отношение на планово предложение " Изграждане на обществени жилища на територията на град Варна ". Всеки, който желае да вземе връзки по въпроса, може свободно да участва на разискването.

Проектното предложение е в границите на процедура за безплатна финансова помощ „ Изпълнение на Интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване “, Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 - 2020 г. 
Община Варна е разгласила кои ще са главните цели на плановото предложение:
- Осигуряване на модерни обществени жилища за настаняване на лица от уязвими групи от популацията и други групи в риск от бедност; “ 
- Осигуряване на обществено включване, пространствена интеграция и еднакъв достъп до съответни жилищни условия за хора в неравностойно и уязвимо състояние. 

Проектът, с който Община Варна ще кандидатства, предвижда изграждането на 10 модерни еднофамилни жилища на терен 10090 общинска благосъстоятелност, находящ се в УПИ М - 593, кв. 12 а по проекта на кв. „ Владислав Варненчик ”, гр. Варна. 
В жилищата ще могат да се настанят до 70 лица , на които ще бъде предложен дом, с естествени битови условия и комфорт на пребиваването, също по този начин благоприятни условия за приемане на обучение, ограничения в региона на опазването на здравето, в региона на обществена интеграция и предварителна защита на общественото изключване. 

В плануваните за създаване обществени жилища при избрани условия ще бъдат настанени: 
- Родители с деца с влошено здраве и увреждания; 
- Лица с увреждания: 
- Хора в риск от беднотия и обществено изключване. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР